Beste Lezer,

Sinds mijn jeugdige jaren had ik altijd een sterke behoefte om mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen. Na een MBO opleiding communicatie ben ik als hostess gaan werken bij de grotere hotelketens op Aruba, waaronder Marriott Hotel en Casino. Dit beroep heb ik gedurende 1991 t/m 2003 met veel plezier uitgeoefend en heb in deze periode heel veel interesse gekregen voor de organisatie van evenementen alsmede de snelle ontwikkelingen binnen de ICT branche.

In 2004 ben ik van Aruba naar Nederland (Groningen) verhuisd en heb sindsdien samen met mijn echtgenoot met succes het evenementenorganisatiebureau Latinisima opgezet en geëxploiteerd.

Met  dit evenementenbureau wist ik in 2010 als finalist de eindstreep te behalen van het zeer prestigieuze J.O.P. (Jonge Ondernemers Prijs) Noord-Nederland. De strijd naar de eindstreep begon met ongeveer zestig deelnemende bedrijven, waarbij er negen bedrijven een finale plek wisten te veroveren. (drie Groningen, drie Drenthe, drie Friesland). In datzelfde jaar zijn wij toegelaten tot de Shell Livewire (via Syntens), vanwege het feit dat zij ons bedrijf als innovatief kenmerkten.

Latinisima biedt sinds 2009 een werk/leerplek aan voor mensen met een ‘lange’ afstand tot de arbeidsmarkt, welke door Gemeente Groningen Dienst Sociale Zaken en Werk in de vorm van toegesneden trajecten in het bedrijfsleven worden geplaatst onder het mom van “Alle Stadjers Actief”. Zo hebben wij al diverse vormen van trajecten ondersteund, aanvangend met het ‘Meedoen traject’ overgaand op het traject ‘Werken met behoud van uitkering’ en afsluitend met het traject ‘Participatiebanen’.

Gedurende deze periode heb ik een zeer breed netwerk verworven, met name op het gebied van ICT en internet. In mijn directe netwerk heb ik goede ingangen met o.a. organisaties variërend van (web)programmeurs, netwerkinstallateurs tot Internet Service Providers, Groningen Internet Valley, als ook specialisten op het gebied van Penetration testing (Ethical Hackers) die voor de veiligheid zorgen van Sociale media platforms als  Facebook, Twitter en Snapchat.

Toen de wereld enkele jaren geleden begon te schreeuwen om meer programmeurs, aangezien er tegen het jaar 2020 een tekort van ongeveer 1 miljoen wordt voorspeld, begon ik te kijken naar hoe ik ook hieraan een invulling kon geven. Als gevolg hiervan heb ik de stichting Eclipse Incubators Foundation opgericht. De stichting maakt gebruik van de kennis en ervaring opgedaan vanuit mijn bedrijf Latinisima als ook van mijn directe netwerk om een antwoord te bieden op de vraag aangaande armoedebestrijding alsook de vraag naar programmeurs en ICT’ers in de ruimste zin des woord.

Ik raakte meteen enthousiast over het concept van CoderDojo, waarbij een ieder een champion kan worden zonder zelf noodzakelijkerwijs programmeur hoeft te zijn. Met dit concept is het voor mij mogelijk om mijn ICT netwerk effectief in te zetten, in combinatie met mijn verworven kennis en ervaring op het gebied van organisatie van evenementen om het gedachtegoed van CoderDojo te verspreiden.

Hartelijke groet,

Cecilia (Rina) Hasham-Hernandis
Champion / Oprichter / Voorzitter

DAGELIJKS BESTUUR

Het dagelijks bestuur van Stichting Eclipse Incubators Foundation wordt gevormd door de volgende personen:

photo

Rina Hasham-Hernandis

Voorzitter Stichting EIF

photo

Augèle Maria

Secretaris

photo

Martin Postma

Penningmeester