ICT-liefhebber/ -begeleider

Stichting E.I.F. (Eclipse Incubators Foundation)

Soort vacature spoed (moet zo snel mogelijk ingevuld worden)
Doelgroepen jongeren 12 tot 16 jaar, kinderen van 4 tot 12 jaar, jongeren 16 tot 23 jaar
Activiteiten computer, website, ict, educatief werk, coaching en mentoring
Periode voor onbepaalde tijd
Aanvangsdatum in overleg
Voorzieningen vrijwilligerscontract
Uren per week minimaal 16 uur, maximaal 36 uur
Werktijden In overleg af te spreken
Locatie Pleiadenlaan 8 te Groningen

 

Taken en werkzaamheden

Stichting E.I.F. is een training- en begeleidingsorganisatie die op een Maatschappelijk Verantwoorde wijze zorgt voor het vergroten van de persoonlijke vaardigheden van mensen die in een sociaal maatschappelijke achterstandspositie verkeren. E.I.F. werkt vanuit het geven van collegiale onderstenning in diverse vormen, met veel gebruik van ICT.

E.I.F. zoekt enthousiaste ICT-liefhebbers die graag werken met kinderen en jongeren. Hierbij ga je voor doelgerichte kennisoverdracht met name op het gebied van programmeren en/ of webdesign.

 

Vaardigheden en kwaliteiten

Diploma in ICT en het geven van educatie en/of begeleiding is niet belangrijk, wel is affiniteit en ervaring hierin wenselijk. Kennis van programmeren is een pré, net als enthousiasme in het leren en overbrengen van nieuwe (programmeer-) vaardigheden.

 

Wat is interessant aan dit vrijwilligerswerk?

Het is een uitdagende functie binnen een enthousiaste en ambitieus team die ondersteuening biedt aan een hele brede doelgroep. Het biedt jou als vrijwilliger veel ruimte om je ICT-kennis en -ervaring in te zetten en over te brengen. Ook is er ruimte je kwaliteiten uit te breiden en je ideeën in te brengen en vorm te geven.